Potrebno je:
1 jaje
2 kašike šećera
2 kašike ulja
60 ml soka od pomorandže
Prstohvat soli
Rendana kora od pomorandže
125 ml jogurta
300 gr brašna
1/2 praška za pecivo
Ulje za prženje
Šećer + Vanilin šećer

U posudu za mućenje staviti jaje, šećer, prstohvat soli i rendanu koru pomorandže pa sve umutiti žicom za mućenje. Dodati ulje, promešati pa dodati sok od pomorandže. Ponovo izmešati, dodati jogurt pa ujednačiti smesu. Prašak za pecivo umešati u brašno pa zajedno postepeno dodavati u umućenu smesu. Sve dobro umutiti da nema grudvica.
Pripremljeno testo prebaciti u kesu za ukrašavanje kolača ili u kesu za zamrzavanje pa odseći vrh na 1 - 1,5 cm.
Zagrejati ulje u šerpi ili dubljem tiganju na srednjoj temperaturi pa istiskati testo na štapiće ili krofnice i preseći nožem ili makazama. Okretati sa svih strana par minuta dok ne porumene pa vaditi na ubrus.

コメント