Za kremu dobro izmešati brašno, šećer, vanilin šećer i polovinu mleka da nema grudvica. Dodati i ostatak mleka, promešati pa staviti da se kuva na srednjoj temperaturi uz neprekidno mešanje sve dok se ne zgusti.
Dodati 50 gr čokolade, skloniti sa šporeta i mešati sve dok se ne istopi. Prebaciti u drugu posudu, prekriti providnom folijom i ostaviti da se skroz ohladi.
Za biskvit odvojiti belanca i žumanca. Umutiti belanca u čvrstu penu uz dodavanje šećera. Dodati žumanca i još malo mutiti da postane penasto. Dodati ulje pa promešati. Izmešati brašno, kakao i prašak za pecivo pa isipati u umućenu smesu. Sve dobro izmešati da nema grudvica.
Pripremiti tepsiju oko 32 x 22 cm, podmazati i posuti brašnom. Isipati umućenu smesu, poravnati pa staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 - 20 minuta, zavisno od rerne. Pečen biskvit ostaviti da se ohladi.
Izmešati maline i šećer pa staviti da se kuvaju 10 - ak minuta. U malo vode umešati gustin, sipati u maline, kuvati par minuta da se zgusti pa ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin i šećer u prahu. Postepeno dodavati hladnu kremu i sve dobro umutiti i ujednačiti.
Hladan biskvit posipati čokoladnim ili običnim mlekom. Ostaviti 1 - 2 minuta da upije pa premazati kremom od malina. Poravnati pa preko staviti umućenu kremu. Sve ravnomerno premazati pa ostaviti u frižideru dok pripremite preliv.
Za preliv / ganaš zagrejati slatku pavlaka do ključanja.
Posebno u činiju staviti izlomljenu čokoladu na komade pa preliti zagrejanom pavlakom. Mešati sve dok se čokolada ne istopi.
Izvaditi kolač iz frižidera, lagano preliti čokoladni ganaš, ostaviti da se prohladi pa u frižideru na par sati, najbolje preko noći. Prijatno!
Comments