Veoma zanimljiva i ukusna tortica. Kremasta, lagana i veoma jednostavna za pripremu...
Potrebno je:
Za palačinke:
4 jaja
Prstohvat soli
100 gr šećera
100 gr otopljenog maslaca ili margarina
180 gr brašna
30 gr kakao praha
500 ml mlakog mleka
Za beli krem:
300 ml slatke pavlake
100 gr šećera
Za braon krem:
100 gr čokolade
400 ml slatke pavlake
Sve navedene sastojke za palačinke dobro umutiti. Ako želite da budete sigurni da nije ostala neka grudvica od brašna ili kakaa, možete umućenu smesu presipati kroz cediljku. Prekriti folijom i ostaviti na 15 - 20 minuta u frižideru da se ohladi. Peći palačinke...
Za belu kremu umutiti 300 ml slatke pavlake i 100 gr šećera.
Za braon kremu otopiti 100 gr čokolade i 100 ml slatke pavlake. Ohladiti na sobnoj temperaturi. Blago umutiti 300 ml slatke pavlake, dodati prohladjenu čokoladu i umutiti u čvršću kremu.
Za obadve kreme paziti da ne preterate sa mućenjem slatke pavlake.
Pripremiti dve kese za špric ili kese za zamrzavanje pa odseći vrh. U svaku staviti krem.
Na tacnu staviti palačinku, premazati celu čokoladnom kremom ( samo prvu palačinku premazati celu ) pa preko na par mesta naneti čoko kremu. Preko staviti palačinku i kuhinjskom drvenom kašikom blago utisnuti izmedju kreme. Sada staviti belu kremu pa ponovo palačinku i opet blago pritisnuti kašikom izmedju kreme. Redjati i filovati palačinke dok imate materijala...Na kraju premazati celu tortu kremom i posipati kakao prahom ili čokoladom u prahu. Ostaviti u frižideru bar na 1 sat i poslužiti. Prijatno!
Comentarios