U šerpu sipati mleko, dodati šećer i puding u prahu pa sve dobro izmešati. Staviti da se kuva i uz neprekidno mešanje kuvati dok se ne zgusti. Dodati čokoladu izlomljenu na kockice pa dobro izmešati da se istopi. Ostaviti da se skroz ohladi.
U posudu za mućenje staviti jaja, dodati malo soli, šećer i vanilin šećer pa žicom za mućenje ili mikserom umutiti. Dodati ulje, promešati, dodati mleko pa opet promešati. U brašno dodati prašak za pecivo, promešati pa sipati u umućenu smesu. Sve dobro izmešati i ujednačiti smesu. Pripremiti još jednu činiju pa podeliti umućenu smesu na dva jednaka dela. U jedan deo dodati kakao i 3 kašike mleka pa izmešati.
U kalup za mafine staviti papirne korpice pa u svaku korpicu staviti po jednu kašiku svetlije umućene smese. Preko staviti po jednu kašiku tamnije smese. Ponoviti postupak još 2 -3 puta u zavisnosti kolike su korpice. Ne treba puniti do vrha korpice, ostaviti 0,5 cm prazno. Staviti da se peku na 200 stepeni oko 20 - 25 minuta zavisno od rerne. Pečene mafine ostaviti da se prohlade pa izvaditi iz kalupa.
Umutiti margarin sobne temperature pa dodavati hladan puding kašiku po kašiku i dobro umutiti kremu.
Svaki mafin izdubiti modlicom ili nožem u sredini.
Umućenu kremu prebaciti u kesu sa nastavkom za ukrašavanje pa puniti udubljenja mafina i ukrasiti po želji ( možete dodatno kasnije posipati i rendanom čokoladom ). Prijatno!
Comments