Tatijana ZivkovicAug 22, 20221 min readŠEHEREZADA TORTA SA TURSKIM KEKSOMUpdated: Nov 9, 2022Rated 0 out of 5 stars.No ratings yetPotrebno je:2 pakovanja turskog keksa5 kesica pudinga od karamele1,700 ml. mleka za fil + 400 ml. za šlag 250 gr. maslaca ili margarina 200 gr. šećera300 gr. šlaga 500 ml. slatke pavlake za premazivanje i ukrašavanje torteU šerpu staviti šećer, na srednjoj temperaturi pustiti da se topi uz povremeno mešanje i da dobije karamel boju. Odvojiti oko 400 - 500 ml mleka da bi razmutili prašak za puding. Ostatak mleka sipati u karamelizovani šećer i kuvati dok se šećer ne istopi. Razmutiti puding pa sipati u karamel mleko i ukuvati krem. Ostaviti da se fil skroz ohladi.Umutiti maslac ili margarin pa umešati mikserom u hladan fil koji ste predhodno razmutili mikserom.Umutiti i šlag sa 400 ml. hladnog mleka.Filovati: keks, fil, šlag, keks, fil, šlag, keks, fil, šlag, keks, fil i umućena slatka pavlaka.Ostaviti tortu da se dobro ohladi i stegne pa služiti. Prijatno!
Potrebno je:2 pakovanja turskog keksa5 kesica pudinga od karamele1,700 ml. mleka za fil + 400 ml. za šlag 250 gr. maslaca ili margarina 200 gr. šećera300 gr. šlaga 500 ml. slatke pavlake za premazivanje i ukrašavanje torteU šerpu staviti šećer, na srednjoj temperaturi pustiti da se topi uz povremeno mešanje i da dobije karamel boju. Odvojiti oko 400 - 500 ml mleka da bi razmutili prašak za puding. Ostatak mleka sipati u karamelizovani šećer i kuvati dok se šećer ne istopi. Razmutiti puding pa sipati u karamel mleko i ukuvati krem. Ostaviti da se fil skroz ohladi.Umutiti maslac ili margarin pa umešati mikserom u hladan fil koji ste predhodno razmutili mikserom.Umutiti i šlag sa 400 ml. hladnog mleka.Filovati: keks, fil, šlag, keks, fil, šlag, keks, fil, šlag, keks, fil i umućena slatka pavlaka.Ostaviti tortu da se dobro ohladi i stegne pa služiti. Prijatno!
Comments